Vi bruker informasjonskapsler på våre nettsteder for å sikre at nettsidene fungerer som de skal, og for å gi best mulig brukeropplevelse.

Hvis du fortsetter å bruker nettstedet vårt, samtykker du i bruken av informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.

Mer om huden

Hudens naturlige beskyttelsesbarriere beskytter kroppen mot skader, UV-stråler, varme, kulde, kjemiske stoffer og andre ytre påvirkninger. Huden regulerer kroppstemperaturen, er med på å regulere væskebalansen og er en del av ditt immunforsvar.

En normal hud danner selv de nødvendige fettstoffene og behøver dermed ikke å tilføres ekstra fett og  fuktighet. De fleste mennesker med normal hud føler likevel at varme, kulde, sol, frost m.m kan påvirke huden slik at den har behov for ekstra fuktighet. En del personer har en svekket beskyttelsesbarriere, dvs. at huden ikke selv danner like mye fettstoffer og derfor inneholder mindre vann enn normal hud. Man kan si at huden "lekker" og at vannet fordamper mer enn normalt. Resultatet blir tørr hud.

Fuktighetskremer tilfører fuktighet og fettstoffer for tørr og irritert hud og bidrar dermed til at huden styrker sin beskyttelsesbarriere. En styrket beskyttelsesbarriere bidrar til en friskere hud. Rød, irritert og skadet hud kan lettere reagere på skadelige stoffer. Danatekt hudpleieprodukter er milde og rene og uten parfyme, fargestoffer og parabener.